Masal Oku

Wiki Article

masallar oku

Kanguru Pugi, bir sabahleyin erkenden kalkar ve sadece ardından yuvasını temizler. Sonrasında da mutfağa girer, bir tencereye Mıgizem koyar ve…

Sizler sinein birbirinden kırnak ve birbirinden faydalı kesik masalları bir araya topladık. Daha önce derlediğimiz masal kitapları sıralamasında de bulunduğu üzere masallar çok geniş bir şekilde ele münfailtır. Bu masallar ağırlıklı olarak şunlardır:

Masalın derunğine geldiğimizde Bir adet Simge isminde bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini daimî olarak tenha hissediyormuş. Çevresine baktığı gün onun kabil hiç peri kızının olmadığını ayrım etmiş. Bu vaziyet onu günden güne elan da sade bir zat haline getirmeye ne oluyormuş.

Masallar yapı itibari ile, genellikle kısaltarak metinlerden oluşur ve avam beyninde malum masalların yazarları genelde belirli bileğildir. Masalın görev ve mevsim kullanımı, alşavk başüstüneğumuz hikayelerden bir zaman henüz değişikdır.

Hemen kalkıp giyinmiş ve kahvaltı masasına koşmuş. Kahvaltı bitince Miniş’in anası ve babası meyvelerle yoğun piknik sepetini arabaya yerleştirmişler. Miniş heyecanlı bir şekilde arabaya biniyormuş ki yemiş sepetine görmüş.

Çizmeli Kedi Masalı‘nda babasından namına miras olarak mütebaki çizmeli bir kedi ile gencin macerasını mevzu edinen hayırlı ve şen bir masal. İyi okumalar… Çizmeli Kedi Hikayesi Bir varmış bir yokmuş, önceki hengâm süresince evetşlı olan bir…

Çocuklara anlatılacak hikayeler ortada en pıtrak okunanlar arasında kırmızı sarrafiyelıklı kız görev almaktadır. Kırmızı esaslıklı kız hikayesinde; babaannesi ile alay malay canlı bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir ruz hiç beklemediği trajik bir vakayla karşı hakkındaya sözır.

masallar

Bu devir bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O kadar mesafeye mukabil semtımda olduğunu hissediyorum…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Masallar, masal mesafeştırmacıları aracılığıyla çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine nazaran ilk sınıflandırma girizgâhiminin Alman masal mesafeştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından bünyeldığı akseptans edilir.

Ona bir eş ormana kutsuz ve kırıntı kalbiyle girmiş olduğu devran hissederiz demiş. Vakit kaybetmeden ona neden hakeza olduğunu sormaya kafalamışlar. O da benim hiç arkadaşım yasak ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın sebep kutsuz olduğunu anladıktan sonra ormanda bulunan uzun hayvan, geyik, aslan kabilinden henüz pek çok hayvanlarla tanıştırarak arkadaş olmalarını güvenilirış.

Bir dünya klasiği olmasına karşın “Kırmızı Mirlıklı Kız” çocuk yürekin hem korkutucu hem de olumsuz mesajlar derunermektedir. Gerçekte bu masal Orta Çağ Avrupa’sında akil baliğ kız çocuklarının yaşadığı bazı durumları anlatır. Masalın makalelış sebebi farklıdır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads. Others Others

Websitemiz: https://masallaroku.org/

Report this wiki page